Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟ ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ

Τρίτη, 22 του Ιούλη στις 8 μ.μ.
Οι δράσεις της Ανοιχτής Συνέλευσης του Πάρκου συνεχίζονται την Τρίτη, 22 του Ιούλη στις 8 μ.μ. στο σιντριβάνι, με Ανοιχτό Συντονιστικό όπου θα συνεχισθεί το μάζεμα υπογραφών, η ενημέρωση του κόσμου με μοίρασμα της ανακοίνωσης και αντιμετωπίζοντας τυχόν τρέχοντα ζητήματα που θα προκύψουν.
ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΤΡΙΤΣΗ

Είναι σε όλους μας γνωστό, ότι το Πάρκο Τρίτση υποβαθμίζεται σκόπιμα, με στόχο να αποδεχτούμε κάποια στιγμή, όταν η κατάσταση φθάσει στο απροχώρητο, τη «λύση» που θα προσφέρουν κάποιοι ιδιώτες για τη «σωτηρία του». Η λύση του δεν θα είναι άλλη από την «αξιοποίησή» του προς όφελος κάποιων ιδιωτικών συμφερόντων, που θα εξυπηρετηθούν μέσα από κάθε είδους εμπορικών δραστηριοτήτων στο χώρο του Πάρκου.
Αυτές τις μέρες εξελίσσεται μία τέτοια προσπάθεια από τον Οργανισμό Διαχείρισης του Πάρκου για εμπορευματοποίηση κομματιών του Πάρκου, με παραχώρηση σε ιδιώτες. Μετά από δυναμική και μαζική παρέμβαση κατοίκων της περιοχής και φίλων και επισκεπτών του Πάρκου, αποτράπηκε ο διαγωνισμός. Στη συνέχεια η διοίκηση του οργανισμού προσπαθεί με αδιαφανείς διαδικασίες, να κάνει περαιτέρω διαγωνισμούς.
Εμείς οι κάτοικοι που πήραμε τις πρωτοβουλίες αντίδρασης, μαζευτήκαμε στις 15-6-14 και 24/6/14 δηλώσαμε την απόφασή μας, να μην επιτρέψουμε την εμπορευματοποίησή του και να διεκδικήσουμε την κρατική χρηματοδότησή του. Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για τη σωτηρία του Πάρκου, προκειμένου να διατηρήσει τον δημόσιο χαρακτήρα του και να είναι προσβάσιμο για όλο το λαό.
Καλούμε το ΥπουργείοΕσωτερικών και Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για:
  • ΑΜΕΣΗ KΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
  • ΚΑΜΜΙΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
  • ΠΑΡΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
  • ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΔΙΩΧΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου