Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

«Ερίζουν πολλοί για το φιλέτο»

Στη συγκέντρωση της Τρίτης για το Πάρκο Τρίτση, οι συμμετέχοντες επισήμαναν ότι η πολύχρονη εγκατάλειψη του χώρου και οι σκέψεις επιβολής εισιτηρίου για την είσοδο κρύβουν σχέδια παραχώρησης σε ιδιώτες από τον φορέα διαχείρισης.
Του Μιχαήλ-Αγγελου Κωνσταντόπουλου
Συγκέντρωση για την υπεράσπιση του Πάρκου Τρίτση από τα ιδιωτικά συμφέροντα και την απαξίωση πραγματοποίησαν την Τρίτη εκατοντάδες πολίτες της Δυτικής Αττικής και των γειτονικών δήμων, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της «Ανοιχτής Συνέλευσης Πάρκου Τρίτση». Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του πάρκου και ζητούν την ανάκτηση όποιων χώρων του έχουν καταπατηθεί, όπως και έλεγχο στα οικονομικά πεπραγμένα των διοικήσεων.
«Λέμε όχι στην εμπορευματοποίηση και διεκδικούμε την απευθείας χρηματοδότηση του Πάρκου Τρίτση από τον προϋπολογισμό. Προβλέπονται κονδύλια, που εδώ και καιρό δεν καταβάλλονται. Η ελλιπής συντήρηση έχει δημιουργήσει προβλήματα στην τεχνητή λίμνη και η μη αποψίλωση εκτάσεων προκαλεί σημαντικό κίνδυνο πυρκαγιάς. Το περασμένο Σάββατο κάηκαν δύο στρέμματα με χαμηλή βλάστηση και φιστικιές. Πρέπει στο χώρο να υπάρχει παρουσία της πυροσβεστικής», δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο Κωνσταντίνος Κάβουρας, από την Ανοιχτή Συνέλευση Πάρκου Τρίτση.
Στο σκοτάδι
Πράγματι, με μια απλή βόλτα αυτή η εικόνα εγκατάλειψης γίνεται αισθητή ειδικά τις βραδινές ώρες, κατά τις οποίες δεν φωτίζεται το μεγαλύτερο μέρος του πάρκου. Για προβλήματα που μένουν εδώ και χρόνια άλυτα κάνει λόγο στην «Εφ.Συν.» η Χρυσούλα Ρουσάκη από την Επιτροπή Αγώνα για τη Σωτηρία του Πάρκου Τρίτση, που ασχολείται με το θέμα περισσότερο από 10 χρόνια: «Με τη δικαιολογία ότι χρειάζονται έσοδα για τις βασικές υποδομές και την υποστήριξή τους, σαν να πρόκειται για κάποια επιχείρηση, ο φορέας διαχείρισης προωθεί παραχωρήσεις σε ιδιώτες. Ο αγώνας μας έγινε ακόμα πιο δύσκολος, ειδικά σε περίοδο κρίσης, που η χρηματοδότηση έπεσε ακόμα περισσότερο. Εχουν ακουστεί φωνές για την είσοδο στο πάρκο με εισιτήριο. Ο χώρος είναι ένα “φιλέτο” στην καρδιά της Δυτικής Αττικής που πολλοί ερίζουν να εκμεταλλευτούν».
Για αρκετούς από τους συμμετέχοντες, κάτι που έδειξε και η παρουσία απολυμένων εργαζόμενων της ΕΡΤ ή του Συντονιστικού Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, η συγκέντρωση δεν είχε να κάνει μόνο με το συγκεκριμένο πάρκο, αλλά εντάσσεται σε έναν ευρύτερο αγώνα για την υπεράσπιση των δημόσιων χώρων και ενάντια στις απολύσεις στο Δημόσιο: «Επαγρυπνούμε ενάντια στο ξεπούλημα. Ο κόσμος της περιοχής και των γύρω δήμων έδωσε μία απάντηση ενάντια στην υποβάθμιση και την ιδιωτικοποίηση. Θα συνεχίσουμε με νέες δράσεις», υπογραμμίζει στην «Εφ.Συν.» ο Διονύσης Βάσης, εκπαιδευτικός σε διαθεσιμότητα, που συμμετέχει στην ανοιχτή συνέλευση.
Πηγή: ΕφΣυν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου