Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Πάρκο ελεύθερο και προσβάσιμο για όλο το λαό!

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΤΡΙΤΣΗ
Κυριακή 12/10/2014 στις 11:00 πμ, στο σιντριβάνι του Πάρκου
Είναι σε όλους πια γνωστό πως το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» χρόνια τώρα υποβαθμίζεται σκόπιμα, ώστε κάποια στιγμή -όταν η κατάσταση θα έχει φθάσει στο απροχώρητο- να αποδεχτούμε την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίησή του ως τη «μόνη λύση» για τη «σωτηρία» του. Η έλλειψη κρατικής χρηματοδότησης, ο ανεπαρκής αριθμός μόνιμου προσωπικού (καθαριότητας, φύλαξης, συντήρησης, διοίκησης), τα ασαφή όριά του και οι καταπατήσεις που έχουν γίνει σε χώρους του πάρκου, οι καταστροφές στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, τα προβλήματα στην τροφοδοσία νερού και η ανυπαρξία οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου για τις έως τώρα διοικήσεις συνθέτουν μία κατάσταση απαξιωτική για το μεγαλύτερο πνεύμονα πρασίνου όλης της Αττικής.
Αυτή η μεθοδευμένη υποβάθμιση του Πάρκου Τρίτση επισφραγίστηκε πρόσφατα (17-09-2014) με τη «fast track» νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΠΕΚΑ) σύμφωνα με την οποία η διαχείριση του Πάρκου περνάει στον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ). Στη ρύθμιση δεν προβλέπεται σταθερή και μόνιμη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά δυνητικά μόνο από το Πράσινο Ταμείο και μόνο για 5 χρόνια, ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα εκμετάλλευσης, αξιοποίησης και διαχείρισης των περιουσιακών στοιχείων του Πάρκου, σε συνεργασία και με ιδιώτες, για την εξεύρεση χρημάτων για τη λειτουργία του.
Η Ανοιχτή Συνέλευση Πάρκου Τρίτση δημιουργήθηκε μετά από δυναμική και μαζική παρέμβαση κατοίκων της περιοχής και φίλων του Πάρκου και απέτρεψε τους διαγωνισμούς που επιχείρησε να διενεργήσει ο Φορέας Διαχείρισης στις 15-6-14 και 24-6-14 για την εκχώρηση χώρων του Πάρκου σε ιδιώτες. Παρ’ όλα αυτά, ο Φορέας προχώρησε στη συνέχεια στις εκμισθώσεις και ολοκλήρωσε τις διαδικασίες με αδιαφανείς όρους, με αποτέλεσμα ήδη στο χώρο να έχουν εγκατασταθεί ιδιώτες (ποδήλατα, λούνα παρκ κλπ). 
Η Ανοιχτή Συνέλευση λειτουργεί με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες (μέσα από ανοιχτές γενικές συνελεύσεις) και έχει ως βασικό της στόχο να μην επιτρέψει την εμπορευματοποίηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», διεκδικώντας μόνιμη και κρατική χρηματοδότηση για τη λειτουργία του. Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για τη σωτηρία του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης». Ο μόνος δρόμος για να προστατευτεί ο δημόσιος και υπερτοπικός χαρακτήρας του και να είναι προσβάσιμο για όλο το λαό.
Για τους λόγους αυτούς δηλώνουμε, προς όλες τις κατευθύνσεις, πως είμαστε ενάντια στην παραπάνω νομοθετική ρύθμιση του ΥΠΕΚΑ, ζητάμε την απόσυρση της και καλούμε το Υπουργείο Εσωτερικών και Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για:
  • ΑΜΕΣΗ KΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΗ MONIMOY ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
  • ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ
  • ΠΑΡΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
  • ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΔΙΩΧΤΟΥN ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΑΡΚΟΥ ΤΡΙΤΣΗ

(Η τακτική γενική συνέλευση θα πραγματοποιείται, εκτός απροόπτου, κάθε τελευταία Κυριακή του μήνα την ίδια ώρα στο ίδιο μέρος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου